lørdag 26. august 2017

Slitsom start på ferien

Endelig kunne vi sette oss i bilen og dra på en etterlengret ferie. For fjerde år på rad har vi valgt Storbritannia. I år skal mesteparten av tiden foregå i Wales.

Vi bytter på å kjøre og tar noen stopp på rasteplasser for å lufte hunden. Vel nede i Calais etter ca 1400 km så klarte vi å bomme på fergen. Heldigvis har vi fleksibillett og de satte oss på neste. Kun en drøy time senere. Når vi hadde parkert ombord i fergen så la vi merke til at folk pekte på bilen og ansatte begynte å se under ved fronten. Det rant ut diesel i store mengder. Vi fikk beskjed om å snu bilen og komme oss av fergen.
Vi stoppet like nedenfor rampen og lekasjen hadde stoppet. Vi ringre if og de sørget for at en kar fra et lokalt redningsselskap dukket opp etter et par timer. Kunne ikke engelsk, kun noen få ord.Vi fikk tak i en som kunne oversette til engelsk for ham og han mente at lekasjen kom fra dieselfilteret. Han mente vi måtte bytte filter og pakning så ville alt være ok igjen. Vi kunne kjøre til stedet vi skulle overnatte dersom vi kjørte lett og forsiktig. Ikke gi gass i bakker eller kjøre forbi andre.
Fergeselskapet (P&O Ferries) ga oss nye billetter og vi kom oss over til Dover. Deretter 18 mil på M20/M25 i 70 km/t før vi kunne parkere. Ingen nye lekasjer.
Kan ikke klage på omgivelsene mens en venter her i Coleshill i Amersham.

Kanskje litt vel varmt her?

Vi lette etter verksted på Fiat Camper sin hjemneside og fikk positiv respons hos Thames Motor Company i Slough, ca 30 min kjøretur unna. De har eget Fiat Professional verksted. De satte igang med bilen med en gang. Kjempebra service.
Det tok dem under en time å fikse bilen. Pakningen til dieselfilteret var satt skjevt på og var skadet. De byttet filter og pakning og gjorde rent rundt området. 118 pund kom reparasjonen på.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar