torsdag 31. august 2017

Snowdonia - Gelerts grav

Vi ankom Snowdonia Parc Campsite i går. Dette er en enkel campingplass med tilhørende pub som også har eget mikrobryggeri.Hovedattraksjonen her er Snowdon som er Wales og Englands høyeste fjell på 1048 moh. Dit skal vi om noen dager.  I mellomtiden er det mye annet som skal oppleves.
I dag tok vi Welsh highland railway, et damplokomotiv, til Beddgelert.

Toget går mellom festningsbyen Caernafon og Porthmadog. Hele turen tar ca 2 1/2 time.

Godt gammelt damplokomotiv

De har øye for detaljer her 

Fantastisk natur


Beddgelert. Beddgelert er en liten landsby med en spesiell historie. Navnet Beddgelert er walisisk og betyr Geletts grav.
Historien sier at prinsen av Wales , prins Llywelyn, dro ut på jakt. Han lot sin trofaste hund Gelert våke over sin unge sønn som sov i krybben sin. En enorm ulv kom inn og Gelert angrep beistet for å beskytte sin herres sønn. De to sloss i babyens rom og knuste møbler og veltet krybben.  Gelert drepte ulven.
Når Llywelyn kom tilbake og gikk inn på rommet til sin sønn så han ikke sin sønn, bare blodspor overalt og han ble hilst av Gelert med blod dryppen fra kjeften. I raseri trakk Llywelyn sitt sverd og drepte Gelert. Mens Gelert lå døende hørte prinsen barnets gråt. Jan skjøv den veltede krybben til side og fant sønnen uskadet ved siden av den drepte ulven. Llywelyn ble full av anger i det han skjønte hva han jadde gjort. Han fikk sin trofaste hund begravet som en ekte helt.
Hjortehunden vår som poserer ved siden av en bronsestatue av Gelert.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar