onsdag 30. august 2017

Devils bridge

Vi startet nokså tidlig i dag. Planen var å kjøre Wild Wales Tour og så til Snowdonia. Wild Wales Tour er en rute utenom de vanlige veiene. Her snakker vi stort sett om veier med plass til 1 bil på landsbygda. Svingete, kupert og til tider skranglete. En tur på ca 15 mil. Man kjører gjennom storslått natur med start i Llandovery og slutter i Llanidloes. Man kan ikke annet enn å bli fasinert.
Wild Wales Tour

Smale veier...høye busker langs veien til å begynne med

Så åpner landskapet seg

Flere stoppeplasser underveis

Sauer i hopetall. Ikke gidder de å flytte seg. Vi måtte pent svinge utenom dem...


Det gikk ikke fort, så når vi kom til Devils Bridge etter ca 7 mil så hadde vi brukt 4 timer. En bedre lunch på hotellet, som selvfølgelig ligger helt inntil veien og vi parkerer "i veien", slik britene gjør, før vi tar turen ned for å se på broen som "djevelen lagde".
Hotellet ved Devils Bridge. Unødvendig med fortau....


Dette står det om Devils Bridge i wikipedia :
Landsbyen er best kjent for broen som spenner over Afon Mynach, en elv av Rheidol. Broen er uvanlig ved at tre separate broer er sameksistente, hver bygd på forrige bro. Den nylig bygde er en jernbro (1901), som ble bygget over en steinbro (1753), som ble bygget da den opprinnelige broen ble ansett å være ustabil. Byggerne av 1753-broen brukte den opprinnelige broen (bygget 1075-1200) for å støtte stillas under bygging.Broen er på et punkt der elven Mynach faller 90 meter i fem trinn nedover en bratt og smal kløft før den møter elven Rheidol. .Settet med steintrinn som fører ned til laveste bro ved fossen er kjent som Jakobs Stige.Ifølge legenden ble den opprinnelige broen bygget etter at en gammel kvinne mistet sin ku og så det beite på den andre siden av elva. Djevelen dukket opp og ble enige om å bygge en bro i retur for sjelen til den første levende ting å krysse den. Når broen var ferdig, kastet den gamle kvinnen en brødkropp over elven, som hunden hennes krysset broen for å hente, og dermed ble den første levende ting å krysse den

Neste etappe er Snowdonia og Snowdonia Parc Camping. Denne valgte vi pga nærhet til Snowdon (Wales og Englands høyestre fjell ca 1050 moh), byene rundt og øyen Angelsey, damplokomotivet som går forbi og stopper ved campingplassen. Sist men ikke minst puben som har eget mikrobryggeri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar