tirsdag 13. september 2016

Hjemreisen - Eurotunnel

I dag startet den lange reisen hjem. Først dyrlege kl 12. Vi var heldige som fikk time så raskt. Normalt er det dager med venting. Vi var tidlig ute , men måtte pent vente til kl 12 før de slapp oss til. Det er visst slik det fungerer her.
Dyrlegen

Deretter tok vi fatt på de 24 milene til Folkestone. Vi bestemte oss for å ta eurotunnel selv om denne er ekstremt dyr når vi ikke har forhåndsbestilt (En vei uten forhåndsbestilling , 2900.-)
 Godt skiltet på vei til terminalen
 Parkeringsplassen hvor en kan handle og følge med på innsjekken. Temperaturmåleren viser 34 grader i skyggen, så vi er glade for å slippe å stå her alt for lenge...
 Venter på å få kjøre ned til toget
 Innkjøring
 På vei fremover
 Slik står en i drøye 30 minutter...
 ... så er en plutselig i Frankrike :-)
 Tragisk med all inngjerdingen rundt veiene i Calais. Alikevel klarer flyktningene å komme seg over og gjøre sitt ytterste for å komme med et vogntog.

 Endelig soloppgang etter en lang natt på veiene.

Vi var heldige og kom med et tog med innsjekk 10 minutter etter ankomst. Vi hadde planlagt å handle i taxfree og tømme toalettet. Det ble det ikke tid til. Systemet med eurotunnel er veldig enkelt. du får en billett med en bokstav som er din avgang. En gedigen tavle foran parkeringsplassen viser hvor lenge det er til første utkall og når teksten endres til innsjekk så er det bare å følge skiltene til "France". Her møter du pass og gass -kontroll før du ender i køen som skal være med toget.


Vel over i Frankrike venter 1250 mil med motorveikjøring, sove på rasteplasser og så fergen i Hirtshals kl 20:45 onsdag kveld. Vi ankom Hirtshals 15:00 og valgte å parkere på den "nye" bobilparkeringen i sentrum (gress flekken) og få noen timers søvn der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar