lørdag 2. september 2017

Snowdon- Wales høyeste fjell

Når en camper på campingplasser i Storbritannia med tilhørende pub, så blir det fort alt for mye god mat og drikke. Da passer det bra med en lengre spasertur. Snowden er det høyeste fjellet i Wales med sine 1085 moh. Det er også det høyeste fjellet i Storbritannia sør for Skottland.
Rundt 400000  tar turen opp årlig.
Stien er bred og god. Man må regne med god tid om en ikke er i spesielt god form. Turen er på 7.5 km en vei. Fra 4-6 km er det ganske bratt. Det blir mange stopp for å hente seg inn og samtidig nyte utsikten. Vi ble fortalt at avhengig av dine forutsetninger, så kan du regne med mellom 4,5-7 timer t/r.
Det går også et tog opp til toppen og de går hele tiden. Det så ikke ut til å være mange tomme setene ombord, så mange velger den måten å nå toppen på.
Kjøreturen fra Parc camping til Llanberis tar kun 15 min. Vi valgte "turist stien"

Starten på turen. Før en kommer til selve stien, må en opp en lang og bratt asfaltert vei. Man er god og varm i toppen når en når grinda inn til fjellet.

Utsikten endrer seg hele tiden. Den er ganske enkelt fantastisk. 

Her er vi inne i det bratteste partiet.


Toget på vei ned.Toppen i det fjerne

Utrolig mye folk på toppen. Man ser hvem som kommer med toget :-) . Det err 5 stier opp. Selve varden med veiviser ligger på den lille toppen her. Må stå i kø for å gå opp til den. Og det må en jo.. 

Toppen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar