mandag 4. september 2017

Rundtur på Anglesey

I dag brukte vi dagen på øyen Anglesey. Den er knyttet til Wales med 2 broer. En nokså flat øy med fantastisk kystlinje.
Ynys Llanddwyn. Det første stedet vi kjørte til ligger på sør-vest siden. Det er et enormt friluftsområde hvor en kan gå timesvis i skog, langs lange sandstrender eller ut til et fyr. Vi måtte passere en bomstasjon og betale 4 pund til vedlikehold av området.. Vi kunne desverre ikke gå til fyret pga forbud for hund mellom 1 april og 30 september. Det ble en kort tur på stranda før vi reiste videre.
Tydelig merket hvor vi kunne gå med hunden

Turforslag. 

Stor og romslig parkering
Retning mot fyret

Vår vei langs stranda. Lang og fin strand å gå tur på.


Cwyfan Church ble neste stopp. Ca 20 minutter videre nord langs kysten. Dette er en liten kirke bygget på en knøttliten øy, kun tilgjengelig til fots ved lavvann.
Kirken ble grunnlagt på 700 tallet av en irsk helgen og dagens bygning dateres til 1200 tallet. Kirken stod på fastland når den ble btgget, men erosjon har med tidens tannflrt til at havet omringer kirken. Et pussig syn..
Veien ned til kirken er til venstre her, men den er stengt. Det er ca 1 km å gå . Fant noe som lignet en parkeringsplass...

Et syn en ikke ser for ofte. Liten kirke på liten øy

Om noen timer vil grunnen her stå under vann
South Stack Lighthouse er siste stopp. Dette er et fyr som ligger på en liten øy ved klippene på Holyheads vestside. Det er 400 trappetrinn ned til fyret som ble bygget i 1809 for å advare skip om undervannsskjær like utenfor øya.
Parkeringsplassen med flott utsikt over området

Besøkssenteret med parkeringsplassen bak

Utsikten på vei mot fyret

400 trappetrinn ned til fyret

Litt tekniske detaljer

Utsikten oppe i fyret. En ser trappene opp til toppen

63 meter opp til toppen av fyret

Trappene...


Vi kjørte rundt øya på vei tilbake, men pga tett regn ble det ikke flere stopp. Hele rundturen var på ca 20 mil.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar