søndag 31. juli 2016

Forberedelser til ferien

I år tar vi, som i de to foregående årene, ferien i Storbritannia. Istedenfor å kjøre over hele øya så konsentrerer vi oss om Skottland i år. Kortere strekk og flere overnattinger på samme sted. Høydepunktene vil forhåpentligvis være New Forest, Lake District, Edinburgh, Inverness og Ben Nevis.

Det er ikke bobilparkeringer eller steder for fricamping i Storbritannia. Skal du besøke større byer så finner du skilter til "Park & Ride" parkeringsplasser. Herfra går det busser til sentrum. Medlemskap i Caravanclub og campingandacaravaningclub er bestilt. Vi har også kjøpt boken til Britstops. Det er tusenvis av campingplasser i Storbritannia og med disse medlemskapene så får vi tilgang til de beste av dem. Ferge over til Storbritannia (eller eurotunnel) bestiller vi hos ferries.no. Vi har tilfeldigvis valgt P&O Ferries hver gang. Vi booker kun over til Storbritannia. Når vi skal hjem har vi valgt tunnelen og kjøpt billett ved ankomst terminalen. Vi har hatt en maks ventetid på ca 2 timer. Fergen tar ca 1 1/2 time mens tunnelen tar 30 minutter.

En utfordring i Storbritannia er å finne matbutikker. De fleste landsbyene (er vel mer riktig å kalle dem boligfelt med pub?) har ikke matbutikk. I beste fall finner du noe som kan minne om våre søndagsåpne butikker med begrenset utvalg. Her et eksempel for Sainsbury lokalbutikk. Vi leter helst etter Tesco (sort utvalg) ,Waitrose, co op eller Spar. Vi bruker GPS'n til å finne Tesco eller Waitrose butikkene. Vær Obs på at den ikke skiller mellom de små butikkene på servicestasjonene langs motorveiene og de store butikkene. Koordinatene er heller ikke helt nøyaktige til tider, så en må bruke sunn fornuft når en leter.
Sainsbury's med begrenset utvalg.

Blendere til lyktene kan en få kjøpt på fergen over til Dover eller bestille dem på nettet hos Travel Spot .
NAF har en side med fakta og kjøretips for Storbritannia. Les mer her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar